Lakossági fórum

2021.12.01. 13:58

Közösen kerestek megoldást a körzet problémáira Jászberényben

A napokban tartott körzetbejárást és lakossági fórumot Bódis Béla, a jászberényi 6. számú választókörzet önkormányzati képviselője. A bejáráson három helyszínt érintettek a lakók, akik észrevételeiket a Szent Ferenc Szociális Intézményben is megfogalmazhatták.

Hartai Gergely

Fotó: Pesti József

A program első helyszínén, a Móczár Miklós utcában, az útburkolat javítása kőszórással, az esővízelvezetés megoldása szikkasztó árok ásással, közvilágítás-fejlesztés, illetve az utcába járdán történő kijutás megvalósítása állt a figyelem középpontjában. Ez utóbbi elsősorban azért, mert jelenleg csak közúton lehet megközelíteni a területet. Téma volt ezenfelül a Hatvani út külterületi szakaszán a sebesség korlátozása is.

Bódis Béla, a jászberényi 6. számú választókörzet önkormányzati képviselője
Fotó: Pesti József

– A második helyszínen, vagyis a Vasas horgásztónál, a tóhoz vezető út burkolatának javítása, és a hulladékszállítás megoldása került előtérbe. Ezt követően a Nádor utca 1. és 3. közötti járdaszakasz felújítása, a parkolók kátyúzása, gyalogos átkelőhely létesítése, és a szennyvíz-elvezetési problémák kezelése érdemelt szót – tájékoztatta lapunkat Bódis Béla.

A képviselő ezután arról számolt be, hogy a Szent Ferenc Szociális Intézményben rendezett lakossági fórumon a város tisztaságával kapcsolatos kérdésekről egyeztettek. De szó esett a háztartásban keletkezett étkezési fáradt olaj elszállításáról, gyűjtéséről, vízelvezetéssel kapcsolatos problémákról, az esővízrendszer rendszeres tisztításnak igényéről, valamint a csatornafedelek süllyedéséről.

Bódis Béla a minapi rendezvényen fejlesztési javaslatairól is számot adott, sőt egy, a körzet infrastruktúra-fejlesztését taglaló listát is készített.

Ebben egyebek mellett az olvasható, hogy a Hableány utca (Báthoritól a Klapkáig) 940 négyzetméteres felülete nagyon rossz állapotban van. Javítást és aszfaltozást igényel, padkahelyreállítással együtt. A Göncöl utca esetében megjegyzi, hogy az utca teljes szakaszának újraaszfaltozására lenne szükség, a belső végén a csapadékvíz elvezetésének megoldásával.

A Jedám utca kopórétege pedig hiányzik, végig javításra szorul. Míg a Móczár Miklós utca rendbe tétele kapcsán megtudhattuk, hogy 406 méter hosszúságban, 4 méter szélességben és 10 centiméter vastagságban zúzottkő terítésre, valamint 300 méter szikkasztóárok készítésére már kértek árajánlatot.

A koncepció szerint a Szent Ferenc utcában is fejlesztésre van szükség: a szociális otthon mellett egy 9 négyzetméteres süllyedés javítása és újraaszfaltozása indokolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában