Rendezvény

2021.12.04. 18:56

Szent Erzsébet csodáját is felidézték Jászjákóhalmán

Kettős évfordulót ünnepeltek a településen.

Illés Anita

Képszöveg: A Katolikus Karitász történetét is bemutatták a templomban

Fotó: Pesti József

A Katolikus Karitász kettős jubileumot ünnepel ebben az évben. Megalakulásának kilencvenedik és újjáalakulásának harmincadik évfordulója alkalmából országos rendezvénysorozat keretében mutatják be a közösség történetét, áldozatos, segítő tevékenységét.

A rendezvény résztvevőinek kenyeret osztottak
Fotó: Pesti József

A jászjákóhalmi Szent Erzsébet Karitász Csoport névadó védőszentjének ünnepén szervezett megemlékezést nemrégiben a római katolikus templomban. A Szent Erzsébet kilenced záróimádságát követően Zsidó Zoltánné, a csoport vezetője bemutatta a helyi karitász gondoskodó szeretettel végzett munkáját, amellyel a rászorulókat segítik a településen. Ivancsó István plébános az ünnepi szentmisén többek között Szent Erzsébet csodálatos élettörténetéről beszélt.

A rendezvényen köszöntötték a helyi közösség hetvenötödik és nyolcvanadik születésnapját ünneplő tagjait és az új segítőket, valamint köszönetet mondtak a támogatóknak is. A hagyományoknak megfelelően Szent Erzsébet rózsa csodájára, önzetlen szeretetére emlékezve megszentelt cipót osztottak ki a résztvevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában