Közlemény

2022.01.19. 12:03

Az áramszünetek okairól egyeztettek az abonyi városházán

Közleményt adott ki a városháza az Opus Titász Zrt.-vel történt keddi egyeztetésről. A megbeszélés elsősorban azért vált indokolttá, mert az elmúlt hetekben több esetben is jelentős áramkimaradások érintették a települést. A hibák okának tisztázásával, illetve az üzemzavarok megszüntetésével kapcsolatban Benke József, az Opus Titász Zrt. üzemigazgatója tájékoztatott a programon.

Hartai Gergely

Illusztrációfotó / Shutterstock

A polgármesteri hivatal közleménye felidézte: az áramszolgáltató regisztrációja szerint előző év novemberében és idén januárban több alkalommal (egy napon többször is) áramkimaradásokat észlelhettek a helyiek. A novemberi kimaradások oka hálózati meghibásodás (vezetékszakadás, szigetelés meghibásodása miatti zárlat) volt, melyet elhárítottak a szerelők, így decemberben folyamatossá vált a szolgáltatás. Januárban egy trafó (szándékos) megrongálása, ezután egy másik napon közlekedési balesetek okozta oszloptörések, majd pedig szélvihar következményeként tapasztalható pillanatnyi szünetek okoztak gondokat.

Benke József a tárgyaláson arról számolt be, hogy a cég munkatársai igyekeznek mindent megtenni a Cegléd és Szolnok felől érkező betápláló légvezetékek megfelelő állapotáért, de sokszor ez is kevés a ráhajló, vagy leszakadó faágak, balesetek miatt. 

Pető Zsolt polgármester a közlemény szerint megnyugtató, határozott műszaki intézkedéseket kért, valamint azt, hogy további kimaradás esetén az áramszolgáltató informálja a lakosságot az okokról, a kijavítás tényéről és az előforduló károk megtérítésének lehetőségéről. Benke József rámutatott: a légvezetékeken a legnagyobb gondosság mellett is előfordulhatnak előre nem látható műszaki meghibásodások, balesetek és károkozások. – A megbeszélésről a jövő héten ad ki sajtóközleményt a szolgáltató – olvasható a polgármesteri hivatal közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában