Üzemzavar

2022.01.19. 07:39

Közlekedési baleset okozott újabb áramszünetet Abonyban

Az elmúlt hónapokban gyakran történtek áramkimaradások a városban.

Hartai Gergely

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Múlt kedden például Abony szinte egész területét érintette üzemzavar. Az Opus Titász Zrt. hírportálunkkal azt közölte, munkatársaik a korábbi védelmi működéseket okozó hibák javítását múlt héten pénteken befejezték. Sajnos ennek ellenére pénteken és szombaton is volt áramkimaradás, ám ezeket külső tényezők okozták. Ezek egyike egy baleset volt.

Péntek este ugyanis egy ittas sofőr személygépjárművével kidöntötte egy kisfeszültségű beton bakoszlop mindkét lábát, ami üzemzavart okozott.

– A szolgáltatás helyreállításához szakembereinknek ki kellett cserélniük a sérült oszlopot. Ennek a munkának az elvégzése hosszabb időt és jelentős erőforrást igényelt, hiszen az oszlop és a vezetékek bontásához kosaras gépkocsi és daru, valamint a földmunkát végző alvállalkozó bevonása is szükségessé vált az új nagycsúcshúzású oszlop alapjának előkészítéséhez. A bontási munkák és az oszlopalap elkészülte után az új oszlopot beállították, majd arra visszafeszítették a vezetéket – tájékoztatta hírportálunkat a szolgáltató.

Kiemelték, hogy a daruzás időtartamára a hatósugárban lévő középfeszültségű 22 kV-os hálózatot is feszültségmentesíteni kellett, ezt a nagyobb számú ügyfélzavartatás elkerülése érdekében áramkötésbontással oldották meg a szakemberek.

A baleset következményeként fellépő üzemzavarban tartósan összesen 211 ügyfelük volt érintett, a helyreállítási munkálatok mintegy hat és fél órát vettek igénybe. Megtudtuk, az említett baleset mellett szombaton Abony külterületi részét érintette egy másik üzemzavar is, ami egy idegen tulajdonú (napelempark) hálózati leágazásban történt.

Az ügyfelet, a napelemparkot leválasztottuk, az üzemeltetőjét pedig értesítettük. Az üzemzavar mintegy 40 percig tartott és 14 ügyfelünket érintette – részletezte válaszában a szolgáltató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában