Jászkunság

2022.01.18. 12:20

Elérhető az idei megyei társasházi sormunkaterv

A katasztrófavédelem kéményseprői a fővárosban és tizenhét megye összesen 2707 településén látják el a kéményellenőrzési és tisztítási tevékenységet a lakosság körében.

Czakó Nóra

Forrás: Illusztráció/Muzslay Péter

Forras: Illusztráció/Muzslay Péter

A korábbi évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve elkészítette és elérhetővé tette az idei évi társasházi sormunkatervét, amely megyékre lebontva tartalmazza az ellenőrzések ütemezését. 

A katasztrófavédelem illetékességébe tartozó tizenhét megye és a főváros társasházainak felülvizsgálati terve letölthető a kemenysepres.katasztrofavedelem.hu honlapról. A megyék nevére kattintva kinyílik az aktuális táblázat, amely településekre lebontva jelöli, hogy milyen ütemezésben érkeznek január és augusztus között a kéményseprők. A katasztrófavédelem kéményseprői a fővárosban és tizenhét megye összesen 2707 településén látják el a kéményellenőrzési és tisztítási tevékenységet a lakosság körében. A tervezés napra pontos, a település nagyságától függően pár naptól akár több hónapig tartó idősávot is megad.

A fővárost huszonhárom kerületre lebontva tartalmazza, a részletes sormunkaterv még az utcákat is jelöli, így mindenki pontosan tájékozódhat arról, hogy társasházi ingatlanában mikor várható a kéményseprő.

Németh Ádám megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől megtudtuk, hogy a honlapon elérhető térkép segítségével ellenőrizhető, hogy az adott településen a korábban is tevékenységet ellátó közszolgáltató, vagy a katasztrófavédelem és az ellátási területen nyilvántartásba vett szolgáltatók látják el a kéményseprőipari tevékenységet.

A tervezett sormunka keretében a szilárd tüzelésű berendezésekhez kapcsolódó égéstermék-elvezetők esetében évente, a gázüzemű és a zárt rendszerű tüzelőberendezésekhez kapcsolódó kémények vagy kéményrendszerek esetén kétévente ellenőriznek, a kémények teljes nyomvonalának műszaki felülvizsgálata pedig négyévente kötelező.

Az egylakásos ingatlanokba, vagyis a családi házakba és a társasházzá nem alakult többlakásos ingatlanokba nem megy kérés nélkül a kéményseprő, az ellenőrzés időpontját a lakásban élők választhatják meg. A magánszemélyek idén is a 1818-as számon igényelhetik a szolgáltatást, illetve a honlapon online is megrendelhetik azt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában