Start-munkaprogram

2022.01.03. 15:00

Nem hagynak fel a sikeres programmal Hunyadfalván

A kis faluban eredményesen működik a Járási Start-munkaprogram. A jelenlegi ciklus február 28-ig tart, a következőre most tervezik beadni a pályázatot.

Kovács Berta

Vékonyné Házi Eszter polgármestertől megtudtuk, mindenképpen szeretnék tovább folytatni a szarvasmarhák nevelését és a galambtenyésztési projektet is. A nyolcszáz darab – négyszáz pár – úgynevezett hubbell fajtájú húsgalamb, melyeket 2020 végén szereztek be, ma már rendszeresen tojik, folyamatosan kelnek ki a fiókák, bár az értékesítésük most szünetel pár hónapig a madárinfluenza miatt. 

Szarvasmarhát régebb óta tartanak. A fiatalon beszerzett állatokat a közmunkások gondozzák, a felcseperedett marhákat értékesítik, a bevételt pedig visszaforgatják többek között fiatal állatok vásárlására. Kezdetben bikákkal foglalkoztak, majd a könnyebb gondozhatóság miatt áttértek az üszők tartására. Az istállókban jelenleg tizenhat állat lakik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában