Rekord

2022.01.07. 13:50

Ötven kilós busát fogott a kőteleki horgász

Bizonyára emlékezetes marad az idei év kezdete Nagy Barna számára. A kőteleki horgász egy kapitális méretű busát fogott ki a Nagytopa horgásztóból.

Rimóczi Ágnes

Közel ötven kilót nyomott a hatalmas kopoltyús Beküldött fotó

– Igazából gyerekkorom óta horgászom, de nagyjából az elmúlt öt évben járok rendszeresen, elsősorban a Nagytopához. Az elmúlt napokban is voltam párszor, szilveszterkor is pecáztam, és az új évet is úgy kezdtem – meséli Nagy Barna, aki reménykedett a jó fogásban, de nem gondolta, hogy az rekordméretű lesz. 

Egyszer csak kapásra lettem figyelmes, bevágtam és el kezdtem fárasztani a halat, ami nagyjából fél óráig tartott. Már eközben éreztem, hogy nem kis példány akadhatott horogra, arra gondoltam, hogy biztosan egy jó nagy ponty lehet. Aztán, amikor közelebb hoztam a halat a parthoz, az idősebb horgászok, akik a közelben voltak, azt mondták, hogy talán harcsa lesz az 

– mesélte a fiatalember. Végül senki nem találta el, mert egy méretes busa került partra.

– Szerencsére ott horgásztak a cimboráim, Rácz Róbert és Mága Szabolcs, valamint az édesapám, idősebb Barna is, az ő segítségükkel sikerült a partra emelni a megdöbbentő méretű halat – emelte ki a fiatalember, aki azt is elmondta, hogy nem mindennapi módon akadt horgára a kopoltyús. 

Bele volt szakadva egy szerelék, az én horgom pedig annak az etetőkosarába akadt bele. Ezt látva, azt mondhatom, hogy jó nagy szerencse is kellett, hogy „megcsípjem” 

– tette hozzá a horgász.

Akárhogy is történt, az tény, hogy a halat kifogta, s mire társaival a partra emelték, már kisebb tömeg verődött össze körülöttük, csodálva a nagy fogást. Ami nem sokkal később számokban is mérhető volt, a helyi Szabó János Horgászegyesület elnökének jelenlétében mérlegelték a busát, ami nem kevesebbet, mint 49,5 kilót nyomott.

Nagy Barna és az óriási fogás Beküldött fotó

Emlékezetes marad, az egyszer biztos! Eddigi „pályafutásom” során egy kilenc kilós ponty volt a legnagyobb fogásom, azt egy tiszai holtágon fogtam, most sikerült azt jócskán felülmúlni. Talán a közel ötven kilós busánál már nem fogok majd nagyobb halat, de sebaj, ennek ellenére továbbra is örömmel és nagy kedvvel járok majd pecázni 

– mondta el végül Barna, aki elárulta, hogy a méretes busát feldolgozták, filé lett belőle, nem is kevés.

Beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában