Kezdődik az alapképzés

2022.02.26. 06:30

Huszonnyolc pályakezdő katona tett esküt a szolnoki helikopterbázison

A most esküt tett pályakezdő tisztek, altisztek és közkatonák pár nap szabadság után egyhetes felkészülésen vesznek majd részt.

szoljon.hu

Huszonnyolc pályakezdő szerződéses és önkéntes műveleti tartalékos katona tett ünnepélyes keretek között esküt a minap az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison – számolt be az eseményről a Honvédelem.hu szakportál.

A tájékoztatás szerint a hathetes alapkiképzés során tanúsított fegyelmezett, kemény munkát dr. Koller József dandártábornok, a helikopterbázis parancsnoka és Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa is megköszönte az újoncoknak.

A portálon közzétett információk szerint a most esküt tett pályakezdő tisztek, altisztek és közkatonák pár nap szabadság után egyhetes felkészülésen vesznek majd részt, mely során a határszolgálati feladatok végrehajtását gyakorolják. Ezek után pedig elkezdhetik a munkát a honvéd­ség különleges műveleti szemlélőségén, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárnál, az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál, az MH Egészségügyi Központnál, az MH Kiber- és Információs Műveleti Központnál, az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezrednél és a szolnoki helikopterbázison.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában