Támogatás

2022.02.04. 06:30

Nagy sikert aratott a lakhatási szolgáltatás Jászberényben

A fiatalok közül többen sikereket értek el a munka világában, jelenleg hatan dolgoznak.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Lezárult a „Helyet!” Alapítvány Eperfa utcai támogatott lakhatás szolgáltatásának első teljes éve. Jászberényben a megye első olyan bentlakásos szociális ellátását biztosítják, mely révén autista, enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékosok, valamint Down-szindrómás fiatalok minimális életvitel-irányítással, önállóan alakíthatják életüket. 

– A tizenkét főt befogadó intézményben jelenleg tizenegyen laknak. Az átlagéletkor harminckét év, a legfiatalabb lakó húsz-, míg a legidősebb negyvenhárom éves. Jellemzően a fiatalok Budapestről és Pest megyéből érkeztek. A Jászságból egy ellátott sincs, pedig a helyi igényekre alapozva szerveztük meg a szolgáltatást – számolt be eddigi tapasztalatairól az alapítvány. 

A minap közzétett tájékoztatójukból azt is megtudtuk: tavaly a lakók jól megismerték egymást és új otthonukat, Jászberényt, illetve az önálló élet kihívásait. A fiatalok közül többen sikereket értek el a munka világában, jelenleg hatan dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában