Segítségnyújtás

2022.02.28. 13:55

Rengeteg adományt adtak össze a szolnokiak az Ukrajnából érkező menekültek számára

Teherautónyi adományt indítottak útnak a városházától.

Kovács Berta

Fotó: Mészáros János

A jótékonykodáshoz a Szent György Lovagrend is csatlakozott egy nagyobb mennyiségű adománnyal, melyet szintén felpakoltak a teherautóra, elküldve a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálatnak. Szalay Ferenc polgármester úr felhívására rögtön jelentkeztünk – nyilatkozta Szerencsés Sándor, a Szent György Lovagrend Szolnok és Békés megyei nagy priorja. – Látjuk a hírekben, hogy a kárpátaljai magyaroknak, az ukrán menekültek, akik Magyarország felé jönnek, az egész ország segít, ehhez Szolnok is csatlakozott. A mi adományunkat a tagjaink adták össze.

A város vállalja, hogy a Szolnok környéki településeken összegyűjtött adományok is továbbítja.

Szalay Ferenc ezúttal is kiemelte, továbbra is tudnak a Tiszaligetben az Ifjúsági Alapítványnál családokat fogadni, csak ehhez be kell jelentkezniük a városházára. Vannak már menekültek a Tiszaligetben, bár egyelőre még kevesen, a jelentkezések azonban érkeznek. Jelenleg is van kint például egy háromtagú család, a napokban érkezik egy négytagú család is. Ők szállást kapnak és egy darabig ellátást is. Mindenki nagyon gyorsan vissza szeretne menni az otthonába, tehát abszolút ideiglenesnek gondolják távollétüket. Így nagyon nem mindegy, hogy a háborúnak mikor van vége, mikor tudnak hazatérni Ukrajnába – jegyezte meg a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában