Galériával

2022.03.30. 08:20

Az egyházi fejlesztésekért adtak hálát Abádszalókon

Március 27-én hálaadó istentiszteleten mondtak köszönetet az elmúlt évben elindult református fejlesztéskért Abádszalókon.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Fazakas Márk lelkipásztor köszöntötte a megjelenteket, majd Koncz Tibor a Nagykun Református Egyházmegye esperese prédikált. Az óvodások ünnepségét követően F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Hubai Imre megyei elnök, és Balogh Gyula polgármester gratulált a megvalósult és folyamatban lévő beruházásokhoz.

Mint arról korábban beszámoltunk, 119 millió forint támogatásban részesült az Abádszalóki Református Egyházközség. Az elnyert forrásból két helyszínen zajlik korszerűsítés. 

Födémszigetelés, homlokzati és lábazati szigetelés, külső nyílászárócsere, napelemes rendszer telepítése és hőszivattyús fűtési rendszer kialakítása történik az egykori abádi református iskola épületén, amely a beruházás után új funkciót kap. A másik érintett ingatlan az önkormányzati tulajdonú, de egyházi üzemeltetésű bentlakásos idősotthon, ahol szintén energetikai korszerűsítés történik, a kivitelező ezekben a napokban is dolgozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában