Fejlesztés

2022.03.13. 15:35

Jövő novemberre készülhet el a szandaszőlősi óvoda

Az elmúlt napokban többen is érdeklődtek a szandaszőlősi Eszterlánc óvoda fejlesztésével kapcsolatban szerkesztőségünknél. Utánajártunk, hol tart jelenleg az új intézmény kialakításának ügye.

Hartai Gergely

Illusztrációfotó/Shutterstock

A megyeszékhely önkormányzata közel 705 millió forint európai uniós támogatás segítségével építi újjá az Eszterlánc óvodát a Krúdy Gyula úton – tájékoztatta hírportálunkat a városháza. 

Közölték, a projekt célja a régi, négy csoportszobás épület teljes elbontásával egy új, a mai kornak megfelelő és minden igényt kielégítő, öt csoportszobának helyt adó óvoda építése. Az leendő létesítmény százhuszonöt férőhelyet biztosít majd a gyermekeknek. A projekt keretében egy korszerű melegítőkonyhát létesítenek, valamint készül orvosi szoba, tornaszoba, szülői tárgyaló, fejlesztőszoba, irodák, nevelőtestületi szoba, öltöző, karbantartó műhely, játszóudvar, valamint parkoló is. 

A komplexum megújuló energiaforrásokból gazdálkodik majd, emellett számos új eszközt is kap az intézmény. Az önkormányzat arról is beszámolt, hogy az intézmény a jövőben is vállalja az úgynevezett befogadó elvű nevelési gyakorlat megvalósítását, azaz megteremtik a hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek integrált nevelésének infrastrukturális feltételeit. Így például a teljes körű akadálymentesítést. A polgármesteri hivatal felhívta a figyelmet, hogy a fejlesztés a minőségibb és hozzáférhetőbb nevelési környezet megteremtésével hozzájárul a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez és az óvodai ellátáshoz való jobb hozzáféréshez. 

Jelenleg a projekt műszaki előkészítése zajlik, a közbeszerzési eljárás várhatóan az idei esztendő második negyedévében indul, melynek lezárását követően a kivitelezéssel kapcsolatos feladatok az év második felében megkezdődhetnek. A kivitelezés várható befejezési határideje jövő november vége – tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában