Galériával

2022.03.03. 12:06

Kétszázötven óvodai ágyat ajánlottak fel a karcagiak

A Karcagiak is gyűjtenek a menekülteknek.

Daróczi Erzsébet

Az ágyakat az óvodák fűtő-karbantartói segítettek felpakolni az autóra Fotó: Daróczi Erzsébet

Ahogy Magyarország legtöbb önkormányzata, a karcagi is szeretne segítséget nyújtani, hiszen humanitárius és erkölcsi kötelességünk is a háború elől menekülő kárpátaljai magyaroknak, de azt gondolom bárkinek, aki ebből az övezetből Magyarországra jön menekültként, segíteni– mondta Szepesi Tibor, Karcag polgármestere, aki szólt arról is, hogy a ruhanemű és tartós élelmiszer gyűjtést is szerveztek, az adományt a napokban eljuttatják azokhoz a településekhez, akik nagyon sokat tesznek azért, hogy a határon átkelőket segítsék.

Természetesen folytatjuk a gyűjtést, további adományokkal is szeretnénk segíteni, mint ahogy most a leselejtezett óvodai ágyakkal– fogalmazott a városvezető.

Az Ukrajnában kialakult háborús helyzet lelkileg bennünket is nagyon megérintett– fogalmazott Gulyás Ferencé, a Madarász Imre Egyesített Óvoda vezetője. 

– Az elmúlt napokban egy Veszprém megyei hölgy keresett óvodai fektető ágyakat a menekült gyermekek számára. Intézményünkben az elmúlt években szerencsére az ágyainkat le tudtuk cserélni modern, pillekönnyű ágyakra, így a fölszabadult ágyakból 250 darabot felajánlottunk Túristvándi és a körjegyzőségbe tartozó négy település számára, hogy ezeken tudjanak pihenni a kimerülten érkező kisgyermekek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában