Galériával

2022.03.20. 19:55

Megkezdték a pavilon építését Karcagon

Fordulópontjához érkezett a Milánói Világkiállítás Magyar Pavilonjának karcagi kivitelezési munkája, jelentették be pénteken az Erzsébet ligetben tartott sajtónyilvános területátadó ünnepségen.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, dr. Fazekas Sándor kormánybiztos és Szepesi Tibor polgármester elmondta, a pavilon megvalósításának támogatásáról a kormány 2021 decemberében döntött 4 milliárd 435 millió forint biztosításával, amelyhez a Kisfaludy 2030 program további 996 millió forint segítséget ad. 

Pénteken megtörtént a munkaterület átadása és szombattól elkezdődik a 360 napos kivitelezési munka. Az épületben több mint 2000 négyzetméternyi helyiséget alakítanak ki teraszokkal, tetőterasszal és kültéri színpaddal. A pavilon Karcag fejlődését, turisztikai vonzerejének bővülését, gazdasági lehetőségeinek további erősítését fogja szolgálni, vélték a politikusok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!