Jászkunság

2022.03.28. 11:30

Mutatjuk, mely cikkek érdekelték leginkább olvasóinkat múlt héten

Vízügyi emlékparkot adtak át a víz világnapján Szolnokon, először árokba, majd kerítésnek hajtott egy ittas sofőr Tószegen – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt egy hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

A park látványterve Fotó: MW archív

1. Egy hét alatt több mint kétszáz ragadozó került terítékre a Jászkunságban
 

Két hagyományos vadászkürt szignállal, a „Terítéken a róka”, illetve a Terítéken a szárnyas vad” című kürtszóval, valamint tűzgyújtással vette kezdetét az Országos Magyar Vadászkamara Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezete által meghirdetett ragadozó-gyérítési hét eredményhirdetése március 23-án, szerdán.

Fotó: Nagy Balázs

2. Busszal ütközött egy autó Cibakházán
 

A Czibak Imre téri buszmegállóban egy menetrend szerint közlekedő busz hátuljának csapódott egy személyautó március 23-án, szerdán. A balesetben a személyautót vezető sofőr sérült meg, akit a mentők kórházba szállítottak. A buszon huszan utaztak, közülük senki nem sérült meg.

Fotó: Donka Ferenc

3. Vízügyi emlékparkot adtak át a víz világnapján Szolnokon
 

A víz világnapját 2022-ben a vízügyi ágazat a szolnoki Vízügyi Emlékpark átadásával ünnepelte március 22-én délelőtt 11 órakor. Az emlékpark a Belügyminisztérium néhai közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkárának, dr. Hoffmann Imrének a kezdeményezésére, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság együttműködésével készült el.
 

4. Vádat emelhetnek a férfi ellen, aki megrongálta a Tószeg feliratot
 

A 18 éves fiatalember 2021. december 11-én az éjszakai órákban a falu belterületén kihelyezett TÓSZEG felirat G betűjét lerúgta. A jogsértőt a nyomozók rövid időn belül elfogták és előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt nem tudott különösebb magyarázatot adni cselekményére, elmondása szerint az egy hirtelen ötlet volt.

Forrás: police.hu

5. Először árokba, majd kerítésnek hajtott egy ittas sofőr Tószegen
 

Egy szolnoki lakos közlekedett személyautóval Tószeg belterületén, március 20-án, vasárnap a késő délutáni órákban. A sofőr haladása során a menetiránya szerinti bal oldali útpadkának ütközött, majd onnan a csapadékelvezető árokba hajtott. Ezt követően autójával ismét elindult, ekkor nekicsapódott egy telephely kerítésének.

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában