Program

2022.04.13. 06:30

Benépesült a könyvtári mesesarok Tiszasülyön

A tiszasülyi könyvtár szorosan együttműködik a helyi óvodával, rendszeresen szervez vagy ad helyet a kicsiknek rendezett programoknak.

Kovács Berta

Katona Melinda óvónő mesél a gyerekeknek Fotó: Mészáros János

A közelmúltban külön mesesarkot alakítottak ki a legkisebbeknek, ahol heti rendszerességgel tartanak foglalkozásokat. Szerdán ismét benépesült óvodásokkal a sarok.

1967 óta Hans Christian Andersen dán meseíró születésnapján tartják világszerte a Gyermekkönyvek nemzetközi napját. Ehhez kapcsolódott a legutóbbi könyvtári program.

A könyvtárosok egy kis kiállítást rendeztek mesekönyvekből, így az ovisok mesehallgatás után megismerkedhettek a kiadványokkal is, érdeklődve lapozgatták is a színes képekkel illusztrált könyveket.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek már pici korukban megszeressék a könyvtár hangulatát,a meséket, a mesefilmek vetítését, valamint  megismerjék az ott dolgozókat, és később iskolás korban is aktív könyvtárlátogatók legyenek

– hangsúlyozta Balaton Mária művelődésszervező, az intézmény vezetője.

Ehhez nagy segítséget nyújtanak az óvónők és a dadák. Külön kiemelném Katona Melinda ovónőt , aki mindig lelkesen kapcsolódik a programjainkhoz.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában