Galériával

2022.04.23. 18:17

Huszártalálkozó várta a látogatókat a kisújszállási tanyán

Az eseményen Varga Mihály pénzügyminiszter, Illéssy Ádám emeritus nagykunkapitány és F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, a Kunszövetség elnöke is részt vett.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

Szombaton Horváth György nagykunkapitány Emléknap és huszártalálkozó volt a kisújszállási Horváth-tanyán. A két éve elhunyt kapitány alakját, aki két évtizeddel ezelőtt indította el a Nádor Huszár Bandériumot, a kun viadalokat és a huszár hagyományőrzést Varga Mihály pénzügyminiszter, Illéssy Ádám emeritus nagykunkapitány és F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, a Kunszövetség elnöke idézte fel.

Az eseményen megemlékeztek a galambászok és a huszáregyesületek vezetői is. A szemerkélő eső ellenére sokan kilátogattak a tanyára, s nézték meg gólyalábas műsort, a karcagi Pusztai Róka Nomád Hagyományőrző Egyesület lovas harci bemutatóját, de nagy sikert aratott a Nádor Huszárbandérium tagjai által előadott lovas karusszel bemutató is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában