Rendezvény

2022.04.19. 11:21

Idén Fegyvernekre vándorolnak a bográcsok

Június huszonötödikén, a fegyverneki sportpályán rendezik meg az idei Vándorló Bográcsok Találkozóját, erről kedden tartottak megbeszélést az érintett települések képviselői.

Molnár-Révész Erika

A napokban is egyeztettek a program résztvevői, ezúttal a házigazdánál, Fegyverneken Fotó: Mészáros János

Az időpontban és a különböző programokkal kapcsolatban sikeres volt az egyeztetés, de a részletek miatt még szükség lehet megbeszélésre – mondta az esemény után Molnár Barna önkormányzati képviselő, a helyi művelődési ház vezetője.

 A Vándorló Bográcsok Találkozója rendezvénysorozat 2010-ben indult útjára Tiszatenyő kezdeményezésére. Legfőbb üzenete a térség összetartozása, egymás értékeinek megismerése, a kulturális és gazdasági kapcsolatok erősítése. A minden évben más térségi településen megrendezett program résztvevői 

– Törökszentmiklós, Tiszapüspöki, Tiszatenyő, Kengyel, Kuncsorba, Örményes és Fegyvernek mellett Szajol – egyrészt a helyszínen felépített udvarházakkal, másrészt a településükről érkező előadók segítségével mutatkoznak be. A találkozókon versenybe is szállnak a települések, többek között a bográcsban készített ételeikkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában