Rekonstrukció

2022.04.01. 17:00

Új helyre került a felújított százhúsz éves kőkereszt Jászkiséren

A kőkereszt felújítása mintegy másfél millió forintba került.

Illés Anita

Adományokból állították helyre a Ladányi úti kőkeresztet Fotó: Illés Anita

Átadták a Ladányi út mentén álló felújított keresztet pénteken Jászkiséren, melyet 1901-ben a Jézus Szíve Csoport állíttatott Isten dicsőségére. Idén januárban megdöbbentő látvány fogadta a helyieket az utcában, amikor meglátták a darabokra tört feszületet. Sokáig az egyik ház udvarán állt, melynek idős lakója szerette volna, ha áthelyezik máshová a keresztet. Erről egyeztetéseket is folytattak az egyházzal, az önkormányzat pedig új helyet ajánlott fel. 

Információink szerint az idős lakó azonban nem szakember bevonásával távolította el a kőkeresztet, ami darabokra tört. Felújítása mintegy másfél millió forintba került. Pócs János országgyűlési képviselő egymillió forint adománnyal támogatta a rekonstrukciót, melyet az eseményen adott át. A helyreállítási költségekhez az önkormányzat, a római katolikus plébánia és keresztény hívek összesen ötszázezer forinttal járultak hozzá. 

 

A kőkeresztet Kocsis Sándor plébános szentelte fel, az ünnepséget prózai előadás gazdagította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában