Fejlesztés

2022.05.13. 14:15

Régóta várt beruházás indul: kerékpárút épül a szolnoki Tószegi úton

A munkálatok várhatóan ősz végére fejeződnek be.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Kiss Annamarie

Tovább bővül Szolnok kerékpárút hálózata, immár a Hetényi Géza kórház is elérhető lesz kétkeréken – tájékoztatta hírportálunkat a Gyuricska Éva városházi sajtóreferens. A kivitelezés már elkezdődött, a munkálatok várhatóan ősz végére fejeződnek be. A város önkormányzata sikeresen pályázott a Fenntartható városi közlekedésfejlesztés című felhívásra.

Az útvonal kijelölése során a vizsgált kritériumok a következők voltak: forgalomlefolyás, közlekedésbiztonság, illeszkedés a térségi hálózatba, gazdaságosság (mind beruházási, mind üzemeltetési költségek). 

A végleges nyomvonal az Indóház úttól induló és a már meglévő kerékpárúthoz csatlakozó, a Tószegi út jobb oldalán a Hetényi Géza kórházig érő szakasz lett, melynek hossza 1400 méter.

A beruházással érintett szakaszon évek óta jellemző csapadékvíz-elvezetési problémák is megoldódnak a projekt megvalósulása esetén.

Fotó: Szolnoki Önkormányzat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában