Elismerés

2022.06.03. 13:48

Átadták a Vásárhelyi István-díjat Jászberényben

A járvány miatti két év kihagyás után ismét megemlékezést tartottak.

Illés Anita

A megemlékezésen átadták az egyesület által alapított Vásárhelyi István-díjat Fotó: Pesti

A jászberényi születésű neves természetkutatóra, Vásárhelyi Istvánra emlékeztek csütörtökön délelőtt a Jászsági Apponyi Albert Általános Iskola és AMI udvarán, ahol egykor a tudós szülőháza állt. A magyar természetvédelem nagy harcosa 1889. május 29-én született Jászberényben.

Már hagyomány, hogy a Városvédő és Szépítő Egyesület Vásárhelyi István születésének évfordulója alkalmából emlékünnepséget szervez. Az eseményen az általános iskola tanulói versekkel és dalokkal idézték fel a kutató példaértékű munkásságát. Ebben az évben is átadták az egyesület által alapított Vásárhelyi István-díjat, amellyel Füzesiné Béres Margit pedagógus és Sas István népművelő, a Jász Kertbarát Klub elnöke kiemelkedő környezet- és természetvédő munkáját ismerték el.

A díjazottakat Hortiné Dr. Bathó Edit múzeumigazgató méltatta, majd az emlékplaketteket Bolla János, a Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke adta át. A megemlékezés végén a résztvevők koszorúkat helyeztek el Vásárhelyi István emléktáblájánál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában