Lime

2022.06.13. 16:30

Megérkeztek az elektromos rollerek Szolnokra is

A rollereket tizennyolc év feletti, megfelelő KRESZ-tudással rendelkezők használhatják.

Rimóczi Ágnes

A rollereknek köszönhetően zöldebbé válthat Szolnok közlekedése Fotó: Nagy Balázs

Immár a megyeszékhelyen is rollerre lehet pattanni. A környezetvédelem iránt elkötelezett és vállalkozó kedvű szolnokiak kétkerekűre cserélhetik az autóikat, s úgy járhatják be a város utcáit. A Lime közösségi elektromos rollerhálózat első járművei megérkeztek, s már városszerte használhatók. 

– Az elektromobilitás újabb formája valósul meg városunkban, bízunk benne, hogy a zöld rollerek a szolnokiak körében is hasonlóan népszerűek lesznek, mint az ország más városaiban – hangsúlyozta Fejér Andor a járműveket bemutató hétfő délutáni tájékoztatón. 

Az alpolgármester rámutatott, hogy jól illik ez Szolnok életébe, hiszen a város komolyan elkötelezett az elektromobilitás terén. 

– Évekkel ezelőtt úttörőként kezdtük el támogatni az elektromos járműveket, elsők között telepítettünk elektromos autótöltőt a városban, s a város intézményei is rendelkeznek elektromos járművekkel. Szeretnénk jó példával elöl járni és elérni, hogy csökkentsük a légszennyezést – emelte ki.

E célok összecsengenek Lime Technology Kft. céljaival, ezért is valósulhatott meg az együttműködés. Ahogy a cég ügyvezető helyettese kiemelte, örömmel „rollereztek" Szolnokra. 

A városban nagyjából hatvan kihelyezési pont lesz, melyeken összesen 250-300 roller lesz megtalálható

– mondta el Irmai Krisztián.

A rollereket tizennyolc év feletti, megfelelő KRESZ-tudással rendelkezők használhatják. Lesznek zónák, ahol lassabban kell haladni, lesz olyan, ahol nem lehet ezzel közlekedni.

– Egy egyszerű mobilalkalmazás letöltése után lehet igénybe venni a járműveket, melyeket használat után tizenegy, belvárosi részen található parkolóponton lehet letenni, csak akkor állítható le az applikáción át a díjszámítás. A belvároson kívül a későbbiekben alakítanak ki ilyen parkolópontokat – tette hozzá Irmai Krisztián.

A tervek szerint a megyeszékhelyen megközelítőleg hatvan kihelyezési pont lesz, melyeken összesen 250-300 roller lesz megtalálható Fotó: Nagy Balázs

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában