Nyár

2022.06.01. 06:55

Öt szabadstrandon is fürödhetünk idén a Jászkunságban

Abádszalók, Tiszafüred, Szolnok, Nagykörű és Tiszapüspöki – várhatóan ez az öt Tisza-parti természetes fürdőhely várja majd a látogatókat megyénkben az idei strandszezonban.

Molnár-Révész Erika

Fotó: MW archivum

A fürdőzők számára jó hír, hogy három természetes fürdőhelyet már kijelölt a kormányhivatal, Abádszalókon a Tisza-tó Strandot, Tiszafüreden, valamint Szolnokon a tiszai szabadstrandokat.

Az önkormányzatoktól érkezett jelzés alapján két év szünet után Tiszapüspökiben, illetve új fürdőhelyként Nagykörűben is üzemel majd szabad vízi strand, azonban ezeknek a fürdőhelyeknek kérelem hiányában még nem történt meg a hatósági kijelölése

– tájékoztatott a megyei kormányhivatal.

Mint írták, a természetes fürdővizek minősítése négy év fürdővíz-vizsgálati eredményei alapján történik. A szolnoki tiszai szabadstrand 2019-től szerepel a Népegészségügyi Főosztály nyilvántartásában, így újonnan nyitott strandnak számít, ezért a minősítése még besorolás alatt áll.

A nagykörűi tiszai szabadstrandot pedig idén vette nyilvántartásba a hivatal, ezért nem rendelkezik még minősítéssel. A többi engedélyezett fürdővíz minősége hosszú évek óta kiváló. Az engedélyezett természetes fürdővizek minőségét a szezonban folyamatosan ellenőrzik a szakemberek.

A nem kijelölt helyeken nem javasolják a fürdést, ezeken a helyszíneken ugyanis nem ellenőrzik a víz minőségét. Ráadásul a fürdőzés közegészségügyi feltételei, például zuhanyzó, illemhely, elsősegélynyújtó hely nem biztosítottak. Emellett a meder ismeretlen állapota, az esetleges hirtelen mélyülése, illetve az örvénylés miatt a fürdőzés fokozottan balesetveszélyes is lehet

– figyelmeztetett a hivatal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában