Zöld Város fejlesztési projekt

2022.06.08. 09:30

Szépen halad a zöldítés Kunszentmártonban

Kétszáz facsemete gondoskodik a jó levegőről.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Hamarosan befejeződik a közel három éve indított Zöld Város fejlesztési projekt a településen. Az eredeti kivitelezővel tavaly bontották fel a szerződést, az ellene indított pert is megnyerték, a műszaki tartalmat aktualizálták, így ősszel folytatódhatott a munka. A részletekről Wenner-Várkonyi Attila polgármester a helyszíneket körbejárva, videóban tájékoztatta a lakosságot. 

– A Széchenyi-lakótelepi általános iskola előtt a régi játszóteret új elemekkel bővítettük, ezáltal a város legnagyobb ilyen területe lett, mely már most közkedvelt a kisgyermekes szülők körében. Nincs olyan városrész, ahol ne lenne játszótér – fogalmazott. 
Az egy kilométeres futókört is sokan előszeretettel használják, a lakossági igényeket figyelembe véve a házak között több szakaszt is térkővel burkoltak. Az ábécé mellett elkészült a parkoló. 

– A csapadékvíz-tározó és -elvezető rendszer a beruházás kötelező eleme volt. Kialakítottunk öt nyugalomszigetet kerékpártárolóval és hulladékgyűjtők kihelyezésével, néhány helyen ivókút is van – magyarázta. 

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk: a szánkódombtól nem messze két kutyafuttatóban erősödhetnek az ebek. 

A zöldítési program részeként négyszáz fás szárú növényt ültettünk, évek múlva a közel kétszáz facsemete ligetszerűvé varázsolja a lakótelepet

 – emelte ki. 

A Dani Margit Sportcsarnok mellett mini KRESZ-, valamint fitneszparkban, illetve extrém sportpályán szórakozhatnak a kunszentmártoniak. A Kossuth úti lakótelepen szintén minijátszóteret avathatnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában