Kóbor ebek

2022.07.19. 18:46

Az adatok alapján döntenek az ügyben a kunszenti képviselők

Kormányrendelet változása miatt bővültek az ebrendészeti feladatok. Az önkormányzatoknak a korábbiakkal ellentétben, 30 napig kell tartani a befogott kutyákat, de szigorodtak a biztosítandó feltételek a kennelben történő elhelyezés esetében is.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

A legutóbbi kunszentmártoni testületi ülésen egyeztettek a kialakuló helyzetről. Eredetileg a régi dögkút területének megvásárlása mellett döntöttek volna, ám a bizottsági megbeszélések során kiderült, annak környezetvédelmi mentesítése jelentős költségeket emésztene fel. Javasolták a kiszemelt helyszín értékbecslését is. 

Jauernik István képviselő néhány egyéb megoldási javaslatot is felvázolt. Szerinte társulási szinten kellene lépni az ügyben, így nem kellene minden településen kialakítani a megfelelő infrastruktúrát. Egy közös tanácskozást javasolt, ahol megvitathatják a vezetők a részleteket. Utalt arra is, hogy az ebrendészeti telep kapcsán egy vállalkozóval kötött megállapodás bár évente milliós összeg, mégis kisebb költséggel járna, mint az előírás szerinti telep kialakítása, fenntartása.

Az adatok és információk begyűjtése után ismét napirendre tűzik a kérdést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában