Galériával

2022.07.13. 17:29

Boldogan vették ölbe a kutyákat a táborozó gyerekek Szolnokon

A felelős állattartásról, a kisállatok gondozásáról meséltek a szolnoki állatotthon munkatársai a hozzájuk látogató gyerekeknek szerdán. A táborozó diákok örömmel figyelték a kutyás bemutatót, és boldogan vették ölbe az otthon négylábúit.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Mészáros János

– A cél tulajdonképpen ez volt, hogy az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a Bagolyvár Vadaspark közös szervezésében megvalósuló kalandtábor résztvevői az állatokkal is megismerkedjenek. Július első két hetében szerveztük meg azokat a táborokat, ahol az ismeretterjesztő és környezetvédelmi programok mellett mindenképpen szerettünk volna hangsúlyt fektetni a felelős állattartásra. Ennek jegyében látogattunk ki összesen nagyjából ötven gyerekkel a szolnoki állatotthonba – mondta hírportálunknak Tugyi Enikő, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ közművelődési munkatársa.

Az intézmények elképzelésének megvalósításában szerencsére partner volt a Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány. Mint azt Lits László kiemelte, az állatotthon az elmúlt években sok energiát fordított az edukációra, az iskolások szemléletformálására, így mindig nagyon örülnek, amikor táborszervezők hasonló ötlettel keresik meg őket.

– Igyekszünk segíteni és lehetőséget nyújtani, hogy megismerkedjenek az állatokkal, azok gazdásításával, örülünk, ha részt vehetünk a szemléletformálásban – emelte ki az állatotthon felügyelő bizottságának elnöke.

A program részeként kutyásbemutatót is láthattak a gyerekek a Czimre Kutyaiskola jóvoltából. A szakemberek azt mutatták meg a diákoknak, hogyan kell bánni a négylábú barátaikkal.

– Egyrészt azért vagyunk itt, hogy a bemutató által felejthetetlen élményt nyújtsunk a gyerekeknek, másrészt pedig azért, hogy a tudatos, felelősségteljes állattartásról adjunk ismereteket nekik – hangsúlyozta Czimre József. A kutyaiskola vezetője kiemelte, együttműködnek a szolnoki állatotthonnal és mindig nagy örömmel tesznek eleget ezeknek a felkéréseknek, különösen, ha gyerekkel találkozhatnak ők és kutyáik. – Bízunk benne, hozzájárulunk, hogy a gyerekek megtanulják, hogyan bánjanak az állatokkal – tette hozzá Czimre József.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában