Segítségnyújtás

2022.04.12. 15:17

Összefogással támogatják a szolnoki állatotthont

Magyarországon több mint négy millió ember adózik, melyből 1,6  millió fordítja az adójának egy százalékát a civil szervezetekre.

Köllő Judit

Képünkön balról Pétő Márk a Szolnok TV ügyvezetője és Lits László a NHSZ ügyvezetője látható Fotó: Nagy Balázs

A Szolnok TV felajánlásával egy Szolnok Városi Állatotthon Alapítványról szóló összefoglaló kisfilmet tűznek műsorra térítésmentesen május húszig, hogy minél szélesebb körbe eljusson a menhely munkája és annak támogatása, taglalta lapunknak Pető Dávid, a Szolnok TV cégvezetője.  

 

A szolnoki állatotthon minden évben nagyon hálás azoknak, akik adójuk egy százalékával hozzájárulnak munkánkhoz – magyarázta Lits László, a Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány felügyelő bizottság elnöke. Ugyanis minden ilyen nemű támogatás a költségeink 10 százalékát fedezik, ami a tavalyi évben 4,8 millió forint volt. A menhelyen jelenleg 100 kutya vár új családra, amelyeknek nagyon sok költséggel jár a fenntartása, hiszen a felelős állattartással együtt jár az is, hogy orvosi vizsgálatokra, oltásokra és ivartalanításra viszik kollégáink az állatokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában