Segítség

2022.07.01. 11:25

A református lelkész is értékesnek tartja a szentimrei kisbolt kezdeményezését

Rendhagyó ötlettel rukkoltak elő Tiszaszentimrén, ahol a perzselő hőségben az egyik helyi kisboltba térhetnek be a hűsölni vágyó járókelők. A helyi református lelkész szerint a hasonló, jó szándékú kezdeményezések rendszeresek a településen.

Köllő Judit

Fotó: Illusztrációfotó / Shutterstock.com

Próbálunk segíteni azoknak, akik ebben a nagy hőségben nem érzik jól magukat, így üzletünkbe bárki betérhet egy pohár vízre, illetve egy kis hűsölésre

– tájékoztatta hírportálunkat Pappné Jung Irén eladó.

– Sok helybélit rosszul érint ez a hirtelen beköszöntött kánikula, ezért úgy gondolom, hogy fontos törődnünk egymás egészségi állapotával. A felhívásunkat első sorban üzletünk ajtaján, illetve a közösségi oldalunkon hirdettük, s eddig már sokan éltek is a lehetőséggel. 

Figyelmet és összefogást tapasztalhatunk, ha Tiszaszentimrére érkezünk, mely nem egyedülálló a községben, tudtuk meg Fodor Gusztávtól, a tiszaszentimrei református lelkésztől.

Az ilyen típusú szeretetnek és megnyilvánulásoknak hatalmas erejük van

– fejtette ki Fodor Gusztáv.

– Az ilyen kezdeményezések, amelyek nem az üzletről szólnak, hanem a jószándékról, nálunk Tiszaszentimrén mindennaposak. Folyton folyvást ilyen apró kedvességekbe botlunk, ha a községben járunk, hiszen több kereskedelmi kisboltra jellemző az ilyen hozzáállás. A hőség mindannyiunknak a mindennapi munkájára rányomja a bélyeget, hiszen fáradékonyabbak és lassabbak vagyunk ilyenkor, így a helyi kisbolt kezdeményezése igazán fontos. Az emberek ugyanis ügyintézéseik közben betérhetnek valahová, ahol egy kis pihenőt tarthatnak ebben a rekkenő hőségben — mondta.

A hasonló kezdeményezések egyébként nem egyedülállóak a térségben.

A tiszafüredi önkormányzat például vízátvételi pontot jelölt ki, ahol a járókelők hűsíthetik magukat.

Így a Kovács Pál Művelődési Központ munkatársai szeretettel várnak mindenkit egy pohár frissítő vízre, amíg a mostani kánikula tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában