Esemény

2022.07.10. 09:41

Két év után rendezték meg ismét az Auriga Erdei Futóversenyt Szolnokon

A szervezők két kimaradt „pandémiás év” után rajtoltatták el a többkategóriás mezőnyt az eseménynek helyszínt adó Széchenyi Ökoturisztikai Parkerdőben.

Mészáros Géza

A négygenerációs család (jobbról): Révész Imréné, mellette unokája, Váradi-Bíró Anita, előtte Váradi-Bíró Hanna, Bíró Lajos, mellette felesége Bíróné Révész Erzsébet és unokája Váradi-Bíró Janka Fotó: Fejér Gyula/RicoPic

Hét esztendőt még be nem töltött gyermekektől kezdve a hetvenen túli korosztályok részére rendezték meg helyi civil szervezetek a hagyományos Auriga Erdei Futóversenyt a közelmúltban. A szervezők két kimaradt „pandémiás év” után rajtoltatták el a többkategóriás mezőnyt az eseménynek helyszínt adó Széchenyi Ökoturisztikai Parkerdőben. 

Az Auriga Életmód Rekreáció és Tömegsport Egyesület, valamint az Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete – a 16 éve alakult Civil Városmarketing Kerekasztal (CVK) tagjai – 2022-ben is megrendezték – immáron kilencedik éve – az Auriga Erdei Futóverseny-sorozatot. Szabovik Zoltán rendezvényszervező hírportálunk érdeklődésére elmondta: a CVK évek óta az egészséges életmódra nevelés szellemében hirdeti meg programjait fiataloknak és szépkorúaknak egyaránt. 

– Az Auriga Erdei Futóverseny célja mit sem változott az elmúlt években. A családok, közösségek részére kiváló feltételrendszerek mellett és remek környezetben átélni a mozgás örömét. Programunk, mely több civil szervezet összefogásán alapul, a helyi önkormányzat családbarát törekvéseivel is összhangban van, illetve az egészségügyi szakmai program célkitűzéseit is erősíti. A résztvevők a megye huszonegy településéről rendszeresen látogatják rendezvényünket, zömében családok. Ebben az évben egy olyan család tagjai is rajthoz álltak, amely négy generációt vonultatott fel. A futást több korosztályban és kategóriában négy távon (1,6 km, 2,75 km, 5,5 km, 11 km) teljesítik az indulók. A versenyt minden évben díjátadó gálával zárjuk – beszélt az idei rendezvényről a főszervező.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában