Közgyűlés

2022.08.01. 10:07

A jászberényi Fidesz szerint felelőtlenség nyár közepén, egyeztetés nélkül rendkívüli ülést összehívni

A Fidesz többszöri kérése ellenére ismét nem történt előzetes egyeztetés a rendkívüli testületi ülés időpontjáról és napirendi pontjairól.

Illés Anita

A Fidesz-frakció a nyári ülés szünet miatt nem tud részt venni a tanácskozáson

Fotó: Pesti József

Rendkívüli, nyílt képviselő-testületi ülést hívott össze augusztus 1-jén 15 órára Budai Lóránt polgármester Jászberényben. A Fidesz-frakció hétfő délelőtt közleményben arról tájékoztatott, hogy ezen az éves munkatervben foglalt „nyári ülés szünet” miatt, a Fidesz-frakció tagjai nem tudnak részt venni.  

Az ülés napirendjén szerepel többek között a Malom-projekt folytatása, a helyi menetrend szerinti, autóbuszos személyszállítási közszolgáltatási tevékenységre vonatkozó pályázat kiírása. Mindezek mellett tárgyalnak a nyersanyagnorma és a köznevelési intézmények étkezési térítési díjairól szóló önkormányzati rendelet módosításáról, a Jászkerület Nonprofit Kft. támogatásáról, a földgázenergia és villamos energia jövő évi beszerzésére irányuló csoportos közbeszerzési eljáráshoz való csatlakozásról, valamint önkormányzati ingatlan értékesítéséről is.  

Többszöri kérésünk ellenére ismét nem történt előzetes egyeztetés a rendkívüli testületi ülés időpontjáról és napirendi pontjairól. A napirendi pontokat figyelembe véve semmi nem indokolja a testületi tagok sürgős, azonnali összehívását. Rendkívüli ülésre történő összehívás kezdeményezése a nyár közepén, egyeztetés nélkül, négy nappal az ülés előtt kiküldve a meghívót azt gondoljuk, hogy nagyfokú felelőtlenség, komolytalanság

– közölte Tamás Zoltán, a jászberényi Fidesz frakcióvezetője. 

Hozzátette: a város érdeke azonban, ha megkívánja, akkor augusztusban megszervezhető egy rendkívüli testületi ülés, melynek időpontjáról, napirendjeiről egyeztessenek mielőbb a Fidesz frakcióval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában