Tábor

2022.08.02. 09:19

Kellemesen fárasztó napok állnak az újszásziak mögött

Ötödik alkalommal rendezték meg az Újszászi Önvédelmi Sportegyesület szervezésében a KÖSSZI Tábort a településen, melynek középpontjában a sport és a környezettudatosság állt.

Rimóczi Ágnes

Az idei KÖSSZI Tábor középpontjában is a sport állt. Ezáltal a gyerekek számos mozgásformát és küzdősportot – mint a thai boksz – megismerhettek

Forrás: Beküldött fotó

– Esemény- és élménydús két hetünk volt, azt hiszem, mindenki elfáradt, ugyanakkor fel is töltődött – foglalta össze röviden Péter Tamás a tábor lényegét. 

Az egyesület elnöke, a Környezettudatos, Öko, Sport és Szabadidő Ifjúsági Tábor (KÖSSZI) szervezője elmondta: ötödik alkalommal várták a 6–14 év közötti gyerekeket a táborba, melynek fő célja most is az volt, hogy a sportjátékok mentén hozzák testközelbe a természetet, a társakkal való harmonikusabb együttélést, és erősítsék a közösségi szempontú értékrendszer átadását és megélését. 

A tábor ideje alatt naponta más és más sportokat mutattak be a szabad levegőn, lehetőség szerint minél közelebb a természethez. A teljesség igénye nélkül volt thai boksz, önvédelmi és táncoktatás, légpuskalövészet, úszás, tollaslabda, asztalitenisz, futball, íjászat és kosárlabda. Ezenfelül rendőrségi és életmentő bemutató, valamint strandolás és állatsimogatás is bekerült a programba. 

A környezettudatosság jegyében a TRV Zrt. munkatársai vízzel kapcsolatos elfoglaltságokat kínáltak
Forrás: Beküldött fotó

Egyik nap a táborozókat meglátogatták a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. munkatársai. A szakemberek a víz fontosságáról, a helyes csatornahasználatról meséltek a gyerekeknek, akikkel „vizeskedtek” is. 

– Nagy hangsúlyt fektettünk az egészséges életmód bemutatására, a helyes táplálkozásra és a bőséges folyadékbevitelre. Javasoltuk a gyerekeknek, hogy számítógépezés helyett a szabadban töltsenek együtt sok időt. Ennek szellemében kirándultunk, sportoltunk, számháborúztunk, kézműveskedtünk, énekeltünk és közben még tanultunk is – fejtette ki Péter Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában