Fejlesztés

2022.08.31. 06:55

Több mint 340 millió forintból újult meg a Jászberényi Állat- és Növénykert

A beruházás sajtónyilvános műszaki átadás-átvételét helyszíni bejárással kedden délután tartották, ahol Sárközy Tamás az állatkert gyűjteményvezetője bemutatta a projekt részleteit a meghívottaknak.

Illés Anita

Helyszíni bejáráson mutatták be a Jászberényi Állat- és Növénykertben megvalósult fejlesztést.

Fotó: Pesti József

A terület- és településfejlesztési operatív program pályázatán elnyert összegből és a magyar kormány támogatásából fejlesztették az állatbemutató helyeket, valamint a kiszolgáló infrastruktúrát. Megújult többek között az elektromos- és ivóvíz hálózat, új hűtőházat alakítottak ki. Ezenfelül egy 220 négyzetméteres papagáj röpdét létesítettek, ahol mintegy száz Ausztráliában őshonos papagájfaj kap majd helyet. A kajmánok és a vidrák szintén új szálláshelyet kaptak, amely látványmedenceként is funkcionál. Készült egy dámszarvas kifutó is, valamint új arculatot kapott a főbejárat és a fogadótér. A műszaki átadás-átvételi eljárást a használatbavételi eljárás elindítása követi.  

Új papagáj röpde is épült a projekt keretében
Fotós: Pesti József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában