Programajánló

2022.09.19. 16:30

Ez a hétvége a halakról szól majd Szolnokon

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Tiszai Hal Napja - Sparhelt Fesztivált e hétvégén.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Nagy Balázs

A tiszai halászat, a horgászat hagyományainak megőrzése, a folyó élővilágának megismertetése céljából szervezett két napos program a Tisza-parton és a Tiszai hajósok terén várja az érdeklődőket. 

Sok rendezvényen vagyunk túl, nem sok van már az évből, a Tiszai Hal Napja lezárása a rendezvényszezonnak 

– mondta el Szalay Ferenc az eseményről tartott hétfői sajtótájékoztatón. 

A városvezető kiemelte: az előző évek tapasztalatai alapján igazán méltó befejezése lesz ez a nyárnak.Főszerepben természetesen idén is a hal lesz, a szervezők szeretnék a figyelmet a halfogyasztásra, ezáltal az egészséges életmódra irányítani. Ahogy a Szolnoki Sportcentrum Kft. szervezés csoportvezetője elmondta, a halas ételek készítése és kóstolása mellett lesz halsimogató program, a haltelepítés keretében pedig kétszáz kilogramm kecsegét engednek a Tiszába. 

– A gasztroélmények és színes színpadi programok mellett kiemelten kezeljük a családoknak szóló programokat szombaton és vasárnap is – tette hozzá Ribár Zsuzsanna. Emellett középpontban lesz a környezetvédelem, ezen belül a fenntartható közlekedés is. Immár második alkalommal csatlakozott a Tiszai Hal Napjához a Jövő Mobilitása Szövetség, mely különleges programelemekkel várja az érdeklődőket. 

– Azon túl, hogy beszélünk róluk, ki is lehet próbálni az elektromos közlekedési eszközöket – hangsúlyozta Pukler Gábor, a szövetség elnöke. 

Szeptember 24-én a Sóház úton rollereket, segwayeket és kerékpárokat, a Szapáry úton pedig elektromos autókat tesztelhetnek a fenntartható közlekedési módok iránt érdeklődők.
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában