Fejlesztés

2022.09.20. 14:39

Megszépült a közösségi színtér és a hivatal épülete Jászfelsőszentgyörgyön

A Magyar Falu Program keretében megújult a József Attila Közösségi Színtér és Könyvtári, Információs és Közösségi Hely, valamint a Jászfelsőszentgyörgy Közös Önkormányzati Hivatal épülete.

Illés Anita

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

A beruházásokat a napokban ünnepélyes keretek között adták át, melyen köszöntőt mondott Zelenai Tiborné polgármester, Pócs János a Jászság országgyűlési képviselője és Borbás Zoltán a megyei közgyűlés alelnöke. 

A közösségi színtér, művelődési ház belső rekonstrukciójára huszonötmillió forintot nyert az önkormányzat a Magyar Falu Program pályázatán. Ebből az összegből a nyílászárók cseréjét, a fűtéskorszerűsítés második ütemét, a festést és a világításkorszerűsítést finanszírozták. 

Az önkormányzati hivatal tetőfelújítása mintegy húszmillió forintból valósult meg. A rendezvényen ismertették, hogy az önkormányzat a TOP Plusz Program Élhető települések pályázatán háromszázmillió forint támogatásban részesült. A projekt részeként folytatódik a művelődési ház fejlesztése, mely többek között az épület külső felújítását, akadálymentesítését, parkolók, rendezvénytér és játszótér kialakítását tartalmazza.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában