Galériával

2022.10.09. 11:02

Ezúttal a hagyma kapta a főszerepet a szolnoki helyi termékek vásárán

Vasárnap reggel ismét kezdetét vette a sokak által oly’ népszerű Helyi Termékek Vására. Az Aba-Novák Agóra szervezésében létrejött DUNSZT eseményen a szokásosnál is több árus mutatta meg portékáját a szolnokiaknak, hiszen ezúttal a hagyma kapta a főszerepet.

Köllő Judit

Fotó: Nagy Balázs

Édességek és desszertek kivételével szinte minden étel kitűnő ízesítője a hagyma, tudtuk meg a rendezvényen. Felhasználható vágott, reszelt vagy akár darált formában is. Ennek kiváló példáját láthattuk a DUNSZT Helyi Termékek Vásárán, ahol számos hagymás készítményt; kenyeret, lekvárt és a finomabbnál finomabb sajtokat, valamint szószokat kóstolhattak a jelenlévők. A börzén több helyi termelő is nevezhette a termékét a Dunszt íze elnevezésű megmérettetésen, ahol kiválasztják a legjobb árúcikket. A hagyma mellett népzenei dallamok, kézműves foglalkozás és népi játszótér is emelete a vásár hangulatát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában