Munkálatok

2022.10.12. 13:25

Megújult a ravatalozó és a református parókia Kuncsorbán

Megújult a település ravatalozója, valamint a református parókia, az épületeket a napokban ünnepélyesen is átadták.

R. Á.

A megújult ravatalozó a temetőben

Forrás: Beküldött fotó

A ravatalozó állapota már szükségessé és halaszthatatlanná tette a felújítást, melyre az önkormányzat a Magyar Falu Program keretében tavaly nyert mintegy tizenöt millió forint támogatást. A felújítás keretében az épület vályog falazatát megerősítették, egy válaszfal építésével raktárhelyiséget, valamint illemhelyet is kialakítottak.

A munkálatok részét képezte a belső elektromos hálózat és a vizes berendezések felújítása, a tető cserépfedésének cseréje, horganyzott ereszcsatorna és lefolyócső elhelyezése, valamint a ravatalozó körül térburkolat készítése is. A ravatalozó felújítása környezetbarát építőanyagok felhasználásával valósult meg. Szintén indokolt volt a református parókia épületének rendbetétele, hiszen az utolsó felújítása óta eltelt 26-27 évben a műszaki állapota leromlott. Az épület használaton kívül volt.

A Kuncsorbai Református (Missziói) Egyházközség 2021-ben nyújtott be támogatási kérelmet egy Magyar Falu-s pályázatra, mellyel tizenhét és fél millió forintot nyert el. A felújítás keretében többek között a falazatok felnedvesedésének megszüntetése, a födém- és tetőszerkezet megerősítése, a tetőhéjazat javítása történt meg, valamint felújították a burkolatokat és akadálymentesített megközelítést építettek ki.

Korábban egyébként az egyháztagok bevonásával megkezdődött az épület körüli udvar rendbetétele, így a parókia megújulása valóban látványos képet mutat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában