Ajánló

2022.11.11. 10:14

A Márton nap jegyében telnek a hétvége programjai

Táncházakkal, kézműves vásárokkal, gasztronómiai különlegességekkel várják megyeszerte az érdeklődőket hétvégén, amely programok szempontjából főként a pénteki Márton nap jegyében telik majd.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Szombat:

Fegyverneken szombaton, délután öt órától Márton napi táncházba várják az érdeklődőket a helyi művelődési házba, az eseményen a Fegyvernek Gyermek Néptáncegyüttes is gálaműsort ad. Az ingyenesen látogatható rendezvényen a talpalávalót a Flaska Banda húzza majd.

Ugyancsak ezen a napon szintén öt órától lúdgége tészta és libalámpás készítésre invitál a nagykörűi művelődési ház. Este fél héttől táncház veszi kezdetét, melyhez a zenét a Nagykörűi Banda biztosítja.

Szombaton Törökszentmiklóson az Ipolyi Arnold Közművelődési Központban a Kisvakond a nagyvárosban című mesemusical és bábjátékra várják a kicsiket és a nagyokat. Fél öttől a Madách Színház művészeinek előadásában elevenedik meg a hetvenes-nyolcvanas évek kultikus meséje. A jegyeket elővételben, online lehet lefoglalni.

Szolnokon sem maradnak el szombaton a Márton-napi programok, már délelőtt tíz órától elkezdődnek a szolnoki Hild Viktor Könyvtárban, ahol libás kézműves foglalkozásokkal, libás játékokkal várják az érdeklődőket, tizenegy órától pedig táncház veszi kezdetét, a Bokréta Népzenei Kisegyüttessel.

Libás ételek, borkóstoló, gyermekprogramok, libasimogató–számos színes esemény helyszíne lesz szombaton a szolnoki Ormos Imre park déltől este hét óráig. Dzsessz zenék, popslágerek dzsessz köntösben és még rengeteg meglepetés vár mindenkit a város egyik legszebb parkjában. Délután három órától Hajdu Klára és Szakonyi Milán duóját, négy órától pedig Gájer Bálint énekes produkcióját láthatják, hallhatják a résztvevők.

Márton-napi ludasságok címmel színes programokat kínál a Szandaszőlősi Művelődési Ház is. Délután három órától kezdődnek az események, mint libasorverseny, -libás kézműves műhely, lámpás felvonulás és népi zenés játékok. Este hét órától pedig kezdődik a Libabál, ahol a zenét egészen éjfélig a Tarsoly Zenekar szolgáltatja majd.

Vasárnap:

Tiszapüspökiben vasárnap fél tizenkettőtől ünnepi szentmisével tisztelegnek Szent Márton előtt a római katolikus templomban. A településen ezen a napon hagyományos módon kirakodóvásárt is rendeznek, a Liszt Ferenc és a Szabadság út kereszteződésében.

Ugyancsak ezen a napon reggel nyolc órától nyílik a Helyi termékek vására Szolnokon az Aba-Novák Agórában és a Hild téren, ahol helyi, térségi, megyei kistermelők, őstermelők és kézművesek kínálják portékáikat a vevőknek, délután egy óráig.

Európa újra mozizni megy!” Hetedik alkalommal rendezik meg idén a művészmozik és az európai filmek rajongóinak az Európai Art Mozi Napot vasárnap, harmincnyolc ország több száz art mozijában. A nagyszabású programhoz hat különleges filmmel a szolnoki TiszapArt Moziban is csatlakozott. Ezen a napon délután három órától speciális filmkínálattal, fesztiváldíjas filmkülönlegességek premier előtti vetítésével várják a közönséget. A vetítésekre a jegyár egységesen fejenként 1250 forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában