Halottak napja / Galériával

2022.11.01. 19:55

Az emlékezés apró fényei ragyogták be a jászkunsági temetőket

Azokra emlékeztünk, akik már nem lehetnek közöttünk, s akik mégis oly sokat jelentenek nekünk azóta is.

Szoljon.hu

A szolnoki Kőrösi úti római katolikus temető bejáratánál felállított kereszt előtt Szűcs Éva (balról) és Kissné Szűcs Edit gyújtott gyertyát, hogy leróják kegyeletüket elhunyt hozzátartozóik előtt

Fotó: Kiss János

November elseje mindenszentek ünnepe, másodika pedig halottak napja, s ebben az időszakban mindig nagyon sokan felkeresik  a sírkerteket, hogy elhunyt szeretteikre emlékezzenek. Virágokat helyeznek a fejfákhoz, gyertyákat, mécseseket gyújtanak, melyek apró lángjai hosszan lobognak a hűvös őszi estéken. 

A szolnoki Kőrösi úti római katolikus temetőben és annak környékén is nagy volt a forgalom a hosszú hétvégén. Sokan kilátogattak oda, hogy ünnepi díszbe öltöztessék a sírokat. A hozzátartozók rendbe tették a nyughelyeket, virágokkal töltötték meg a vázákat, növényeket ültettek, gondoztak. S persze lehetőség nyílt arra is, hogy elidőzzenek elhunyt szeretteik sírjánál, a mécsesek és gyertyák halványan lobogó fényénél emlékezzenek azokra, akik már nem lehetnek közöttünk, s akik mégis oly sokat jelentenek nekik azóta is. A gyertyagyújtás hagyományának hátterében hátterében ugyanis az áll, hogy a parányi lángok fénye az örök világosság szimbóluma. 

Képösszeállításunk fotói a szolnoki Kőrösi úti római katolikus temetőben, valamint a jászberényi  sírkertekben készültek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában