Galériával

2022.11.12. 14:34

Elindult a pingvinséta: totyogó talpak a jászberényi állatkertben

Kicsik és nagyok örömére szombaton ismét elindult a pingvinséta a Jászberényi Állat- és Növénykertben.

Illés Anita

A pingvincsapat jelenleg huszonhárom tagú

Fotó: Pesti József

A Dél-Afrikában honos pápaszemes pingvinek már nagyon várták, hogy elhagyják kifutójukat és közösen kiránduljanak egyet a látogatókkal. A mókásán totyogó kis állatokkal való találkozás felejthetetlen élményt jelent. A cukiságok ezúttal is mosolyt varázsoltak az őket kísérők arcára, amikor egészen közel merészkedtek és elkezdték csipkedni a látogatók cipőfűzőjét vagy nadrágját.

A közös túrát a pingvinek gondozója felügyelte, aki érdekes információkat osztott meg a barátságos állatkák mindennapjairól, szokásairól és gondozásukról. A séta egyébként nem idegen a pingvinektől, hiszen természetes élőhelyükön is kisebb-nagyobb távolságokat kell megtenniük a tenger és a fészkelőhely között. Mivel a pingvinek érzékenyek a szúnyogcsípésre, csak november és március között hagyhatják el a rovarhálóval fedett kifutójukat.

Kovács Ágnes, a Jászberényi Állat- és Növénykert gyűjteményvezető-helyettese érdeklődésünkre elmondta, hogy a látványos programhoz minden nap 11 órakor csatlakozhatnak a látogatók. A pingvincsapat jelenleg huszonhárom tipegőből áll. Közülük általában tíz-tizenöt pingvin vesz részt a sétán, akinek épp kedve van egy kis mozgáshoz…

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában