Fennakadás

2022.11.23. 17:25

Érthetetlen módon koszos és sérült érméket dobál valaki egy fegyverneki automatába

A berendezés akár meg is hibásodhat, ami sokaknak okozhat bosszúságot.

Molnár-Révész Erika

Egyre gyakrabban dobnak az önkormányzat által működtetett tejautomatába szennyezett, vagy sérült pénzérméket Fegyverneken, pedig korábban többször felhívta a figyelmet a problémára a városüzemeltetési osztály. 

 – Ezek az aprópénzek az automata érmefogadó egységében elakadnak, torlódást okoznak, így a vevő nem tud tejet vásárolni a bedobott összeg után. Az érme elakadását követően az automata nem érzékeli a további bedobott összegeket sem, ám nem tilt le, így a következő vásárlók pénze is elakad, majd a sok érme feltorlódik – figyelmeztetett Huber József, a Fegyverneki Mezőgazdasági, Városüzemeltetési és Fejlesztési Intézmény vezetője. Hangsúlyozta, a szennyezett, sérült érmék az eszköz meghibásodását okozhatják. emiatt működése hosszabb időre is leállhat. 

A városban 2020 óta a helyi piacon működik az igen népszerű tejautomata, melyet az önkormányzat szarvasmarhatelepén termelt tejjel töltenek fel, naponta kétszáz literrel. A tejet literenként 200 forintért árulják, de a közeljövőben áremelés várható a megnövekedett takarmány és energiaárak miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában