Beruházás

2022.11.17. 10:57

Folytatódik a csatornázás második üteme Fegyverneken

Az elavult belvízelvezető rendszer miatt korábban rendkívül nagy károk keletkeztek, a védekezés költségei pedig számottevőek voltak.

Molnár-Révész Erika

Már Fegyvernek főutcáján, a Szent Erzsébet úton tart a nagyszabású beruházás

Fotó: Mészáros János

Már a Szent Erzsébet úton tart az új, belvízelvezetőcsatorna-rendszer kiépítése Fegyverneken, a munkálatok szeptember végén, a Petőfi Sándor úton kezdődtek. A fejlesztésre mintegy háromszázmillió forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon (TOP) az önkormányzat. A beruházás eredményeként Fegyverneken mintegy kétezer-ötszáz folyóméter hosszan épül ki korszerű belvízelvezető-rendszer.

– Jelenleg a város mélyebben fekvő területein az árokrendszer nem alkalmas arra, hogy a nagy mennyiségű csapadékot elvezesse a befogadókba Ezért ez a fejlesztés nagyon fontos, és kiemelt beruházás számunkra, mert nagyobb esőzések idején Fegyvernek több utcáját, és lakóépületeket is veszélyeztetett a belvíz – tájékoztatott Huber József, a Fegyverneki Mezőgazdasági, Városüzemeltetési és Fejlesztési Intézmény vezetője.

Mint elmondta, az elavult belvízelvezető rendszer miatt korábban rendkívül nagy károk keletkeztek, a védekezés költségei pedig számottevőek voltak. Ennek esélye a fejlesztéssel jelentősen csökken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában