Munkálatok

2022.11.27. 06:55

Megduplázódik a bölcsődei férőhelyek száma Kengyelen

Várhatóan jövőre már egy új, korszerű tornaszobában mozoghatnak a kengyeli bölcsődések, akiknek száma a duplájára is nőhet a most készülő új épületszárnynak köszönhetően. A beruházás jelenleg még folyamatban van, befejezései határideje jövő év nyara.

Molnár-Révész Erika

Készül az új épületrész, itt tornáznak majd a kengyeli bölcsődések, mutatta a beruházást a helyszínen Németh Lajos alpolgármester

Fotó: Mészáros János

Még javában tartanak a bölcsőde bővítési munkálatai Kengyelen, ahol a már meglévő épület mellé egy új, 60 négyzetméteres tornaszobát építenek. A helyiségek átcsoportosításával így duplájára, vagyis 16-ra nő a férőhelyek száma.

– Az új, hőszigetelt épületrész vasbeton alapozással, téglából készül, korszerű nyílászárókkal, fa födémszerkezettel, cserép fedéssel. A helyiségeket kondenzációs kazán fűti majd, emellett napelem is kerül a tetőre. 

A már meglévő épületben új csoportszobát, akadálymentes mosdót, öltözőt, dolgozói mosdót, valamint a két épület közötti átjárhatóságot biztosító közlekedőt alakítunk ki, a bővítményben pedig az öltöző, a szertár és a tornaszoba kap helyet – tájékoztatott a részletekről Németh Lajos alpolgármester. Hozzátette, a pályázat eszközbeszerzést is tartalmaz.

A bölcsőde fejlesztésére a Terület-és Településfejlesztési Operatív Programon nyert közel 108 millió forintot az önkormányzat.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában