Egyeztetése

2022.12.28. 15:03

Átvenné Árokszállás önkormányzata az Ó-Gyöngyös-patak fenntartási feladatait

A települést érintő vízfolyások állapotával kapcsolatban több problémát megfogalmaztak.

Illés A.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A jászárokszállási képviselő-testület legutóbbi ülésén szó volt többek között a város területét érintő Szarv-ágy-patak és az Ó-Gyöngyös-patak helyzetéről is. Jelenlegi állapotukban nem töltik be szerepüket a csapadékvíz elvezetésében és befogadásában, valamint az árvízi helyzet kezelésében sem. Mindkét vízfolyás az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság (ÉMVÍZIG) kezelésében van.

A probléma megoldására megfogalmazódott az önkormányzat, a Heves Megyei Vízmű Zrt. és az ÉMVÍZIG összefogásának lehetősége. Az egyik megbeszélését követően a szakemberek megkezdték a Szarv-ágy patak medrének kitisztítását. Az önkormányzat szorgalmazta a Gyöngyös-patak medrének kitisztását is, de mivel ezt a vízfolyást az ÉMVÍZIG holtágként tartja nyilván, pénzügyi forrást ennek rendszeres tisztántartására nem tud biztosítani. Ezért a képviselő-testület a tanácskozáson támogatta, hogy az önkormányzat vegye át az Ó-Gyöngyös-patak fenntartási feladatait, közel 6580 méter hosszan. Ennek érdekében egyeztetéseket folytatnak a kezelővel.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában