Pályázat

2022.12.20. 10:06

Javul az egészségügyi ellátás színvonala Törökszentmiklóson

Orvosi felszereléseket vásárolhat a közeljövőben Törökszentmiklós, ezzel fejlődik a város Egyesített Gyógyító- Megelőző Intézetének eszközparkja, így az egészségügyi alap és szakellátás színvonala is.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

100 millió forintot nyert Törökszentmiklós, a TOP Plusz pályázatán, egészségügyi és szociális infrastruktúrájának fejlesztésére. 

Mivel utóbbi a korábbi támogatási ciklusban nagyrészt megvalósult, így az egészségügyre, elsősorban eszközbeszerzésre fordítja a támogatást a város.

– Az elnyert forrást egy kardiológia rendelő kialakítására, valamint a fizikoterápiás rendelő bővítésére, továbbá a tüdőgondozó épületrész akadálymentesítésére fordítja önkormányzatunk. Emellett orvosi eszközök beszerzését is tervezzük, például a védőnői szolgálat részére, továbbá a szakrendelésekhez szükséges felszereléseket a kardiológia, belgyógyászat, nőgyógyászat, sebészet, fizikoterápia, tüdőgyógyászat számára.

Egy, a fogászati alapellátást segítő panoráma röntgen, illetve a meglévő röntgengéphez detektor beszerzése is szerepel a terveink között. Ezekkel az eszközökkel biztosítani tudjuk majd a jogszabályban előírt minimum követelményeket, illetve javíthatjuk a szakellátás színvonalát – tájékoztatott Marsi Péter, a Városfejlesztési Osztály vezetője.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában