Gála

2023.01.14. 17:01

Gyermek bábjátszók találkoztak Szolnokon

Az ország különböző pontjairól érkeztek csoportok.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az ország gyermek bábjátékosai találkoztak Szolnokon, a Magyar Bábjátékos Egyesület és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ együttműködésében második alkalommal megrendezett Gyermek Bábjátszók Országos Gálarendezvényén, olvasható az intézmény közösségi oldalán. Tehetséges és lelkes bábos közösségekkel, motiváló, ötletekkel teli és szinte valamennyi bábtechnikát bemutató előadásokkal találkozhattak a résztvevők. 

Az amatőr gyermek bábcsoportok az ország különböző pontjairól érkeztek Szolnokra, hogy bemutassák előadásaikat egymásnak és a szakmai zsűrinek.

A rendezvény résztvevőit Molnár Lajos Milán ügyvezető igazgató köszöntötte, Szentirmai László, a Magyar Bábjátékos Egyesület leköszönő elnöke pedig arról beszélt, hogy a báb nem csupán játék, hanem felkészülés az életre. Mindenkit bátorított a bábokkal való foglalatosság gyakorlására.

A zsűri értékelése alatt a gyerekek Aracs Eszter bábművész előadását láthatták, majd minden bábos közösség dicséretekkel bőven telerakott tarisznyával és oklevéllel tért haza. A Lénárt András bábművész által tervezett Báron László díjat a Boglári Játékszín gyermekei kapták, és őrizhetik a következő gáláig, annak jeleként, hogy ebben az évben az ő játékuk bizonyult a legjobbnak. Felkészítőjük: Szendrődyné Botka Krisztina.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában