Jászkunság

2023.01.19. 09:30

Új módszerekkel csapják be az időseket a termékbemutatókon

A tudatosabb fogyasztói döntésekre ösztönzi az időseket, és a fiatalokat a FEOSZ új ingyenes kiadványa.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Rohanó világunkban már nemcsak a fiatalok használnak internetet, vásárolnak online, s vannak jelen a közösségi média egyes platformjain. A középkorúak, sőt, a nyugdíjasok is élnek befektetési lehetőségekkel, vagy váltanak könnyedén szolgáltatót, ha jobb lehetőséget kínál valamely vállalkozás a másiknál, és az online banki szolgáltatások igénybevétele is kortól független. A gyakran változó szabályokat azonban – szintén kortól függetlenül – néha nehéz követni, érteni, alkalmazni. 

Ahogy az a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szervezete honlapján olvasható, a mai napig vannak olyan kereskedők, amelyek kifejezetten az idős, nyugdíjas korosztályt célozzák meg. A termékbemutatók nem szűntek meg teljesen, és bár az ebéddel egybekötött, buszos túrák eltűntek a palettáról, amelyeken több száz ezres, semmire sem jó termékeket sóztak a fogyasztókra, az új típusú, egészségügyi szűrővizsgálatokkal egybekötött termékbemutatók, vagy az üdülési jog értékesítésének célközönsége egyértelműen az idősebb korosztály. 

– A legjobb védelem az önvédelem. Azért, hogy ne kerüljünk bajba, ne verjenek át minket, ne bukjunk akár pár ezer, akár milliós összegeket, amelyek családunk, gyermekeink és unokáink életére is kihathat, tudatosnak kell lennünk. Tudatosan kell választanunk, fogyasztanunk, döntéseket hoznunk mindennapi vásárlásaink során, és nagyobb összeget igénylő beruházások esetén is – hívja fel a figyelmet a szervezet. 

Ehhez próbál segítséget nyújtani a FEOSZ kiadványa, amely online formában igyekszik minél szélesebb körű tájékoztatást adni elsősorban az idősebb korosztály számára. Az ismeretek természetesen átadhatóak a gyermekek, unokák számára is, akik ugyancsak aktív fogyasztók a XXI. századi, modern világban. 

A kiadvány a FEOSZ honlapján érhető el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában