Időközi választás

2023.01.15. 22:30

Újra Budai Lóránt lett Jászberény polgármestere

A Közösen Jászberényért Egyesület többséget szerzett a képviselő-testületben.

I. A.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a szavazatok 95,24 százalékos feldolgozottságánál Budai Lóránt, a Közösen Jászberényért Egyesület jelöltje 7879 szavazattal (67,76 %) megnyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást Jászberényben. 

Dr. Besenyi Orsolya, a Fidesz-KDNP támogatásával indított független jelölt 3408 vokssal a szavazatok 29,31 százalékát szerezte meg.

Nagy Tímea függetlenként 178 (1,53%), míg dr. László Péter, a Mi Hazánk jelöltje 163 (1,4) szavazatot kapott.

A közölt részeredmények alapján mind a tíz egyéni választókörzetet a Közösen Jászberényért Egyesület jelöltjei nyerték meg: Bethlendy Béla (1.evk), Lénárt Gábor (2.evk), Bobák Zsolt (3.evk), dr. Kertész Ottó (4.evk), Balogh Béla (5.evk), Verseginé Utasi Erzsébet (6.evk), Kollár Anita (7.evk), Skultéti József (8.evk), Pető Béla (9.evk), Bozsik Ferenc (10.evk).

A kompenzációs listáról a kormánypárti koalíció négy jelöltje, dr. Besenyi Orsolya, Bohárné Bathó Rozália, Szatmári Anikó és Tamás Zoltán jut be a döntéshozó testületbe.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában