Döntések

2023.01.30. 14:30

Újra tárgyalnak a kunszentmártoni orvosi ügyeletről

Számos megoldási lehetőség felvetődött az orvosi ügyelet átszervezése utáni problémák megoldására, a társulás hamarosan egyeztet a részletekről.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Tiszazugi Önkormányzatok Társulásának tagjai már hónapok óta tárgyalnak a térség orvosi ügyeletével kapcsolatban. Az eredményekről lapunk hasábjain korábban már beszámoltunk: decemberben arról döntöttek, hogy januártól némiképp csökken a szolgáltatás, viszont megmaradnak a telephelyek. A finanszírozási kérdések már akkor is sarkalatosak voltak. Akkor úgy nyilatkozott dr. Papp Antal a társulás elnöke, hogy Martfűn egy kisebb telephely lesz, Földváron ügyel majd az orvos, Kunszentmártonban meg mentőtiszt látja el a feladatokat. A kunszentmártoniak ragaszkodtak volna a korábban megszokott színvonalhoz és, hogy helyben legyen az orvos, de a szavazás eredménye végül mást hozott. 

Az egészségügyi ellátás biztosított, ellenkezőjétől nem kell tartani a lakosoknak. Éjszaka és hétvégente mentőtiszt fogadja a betegeket Mindemellett szeretnénk elérni, hogy egy sofőr még kerüljön hozzánk

 – mondta Wenner-Várkonyi Attila polgármester. 

Folyamatosan egyeztetnek a részletekről a Kunszentmárton környéki kistelepülések polgármesterei, a költség ugyanis közel másfél millió forint. Öcsöd, Szelevény, Csépa, Tiszasas, de még Tiszainoka számára is elérhetőbb Kunszentmárton.

– A következő társulási ülésen napirendre tűznénk a kérdést, ott pontosan megvitathatnánk, hogy mennyivel emelkedne a jelenlegi lakosonként fizethető százhatvanegy forint, kinek mi fér bele a költségvetésbe. Egyelőre érvek, ellenérvek is sorakoznak – fogalmazott. 

Hozzátette: egyébként az ügyelet jelenlegi működése kapcsán az elmúlt hónapban nem érkezett panasz.

Az orvosi ügyeletet országszerte átszervezik, az új törvény értelmében  a következő évre mindenhol az Országos Mentőszolgálat kezébe kerül a koordinálás.

– Nem tudjuk meddig tart nálunk ez az átmeneti időszak, de addig is megpróbálunk megnyugtató megoldást találni – emelte ki Wenner-Várkonyi Attila.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában