Lekerült a lakat

2023.01.09. 14:30

Újranyitott a kungyalui posta

Az önkormányzat vállalta a posta fenntartási költségeinek felét, így a kungyaluiak sem maradnak szolgáltatások nélkül.

P. Pusztai Nóra

Forrás: MW archív

Fotó: Molnár Péter

Immár egy hete, hogy újra nyithatott a kungyalui posta. A kirendeltséget az energiafelhasználás csökkentésére hivatkozva zárták be még novemberben.

– Lakossági fórumot tartottunk az ügyben, ahol egyértelmű kérés volt, hogy tegyünk meg mindent a további működésért – mondta Wenner-Várkonyi Attila. A polgármester még abban a hónapban tárgyalt dr. Fónagy Jánossal, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium miniszterhelyettesével.

– Az egyeztetések eredményeként ajánlatot kaptunk a Magyar Posta Zrt.-től, melynek lényege az, hogy ha az önkormányzat vállalja a kirendeltség működésével felmerülő valamennyi költség ötven százalékát, akkor változatlan szolgáltatási idővel és tartalommal, januártól 18 hónapra újra nyitják a postát Kungyalun. Ez közel hárommillió forintos költség – részletezte.

A képviselő-testület úgy döntött, hogy elfogadja az ajánlatot, és biztosítja a szükséges anyagi fedezetet, január 2-án le is került a lakat a kungyalui postáról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában