Munkálatok

2023.02.27. 18:00

A városi közösségek fontos helyszíne lesz az abonyi Civil Ház

Jó ütemben halad Abony vadonatúj közösségi és szociális színterének kialakítása. A Nagykőrösi út impozáns, helyi védettséget élvező épülete hamarosan otthont adhat a település társadalmi szervezeteinek és a fiatalok programjainak egyaránt.

Hartai Gergely

A város helyi védettségű épülete kívül-belül egyaránt megújul

Forrás: Abony sajtó

– Néhány hét múlva fejeződnek be a Nagykőrösi út 3. szám alatt található Civil Ház felújítási munkálatai. Az épület – központi fekvéséből adódóan – igazi ékszerdoboza lesz Abonynak – tájékoztatta hírportálunkat létesítmény átalakításáról a városháza sajtóreferense. Lőrinczy Veronika hozzátette, a megszépülő házat már most nagy örömmel csodálják a járókelők, hiszen nem csak a felépítményt, hanem a kerítést és az udvart is helyreállítják.

Mint megtudtuk, a munkálatokhoz a kormány mintegy 49,5 millió forint támogatást biztosított, melyről a döntés még a múlt évben született meg.

A Civil Ház felújítását helyi vállalkozó végzi. Az épület igazi otthont adhat majd a civil szervezeteinknek, melyekből Abonyban nincs hiány. Rengeteg bejegyzett szervezet és öntevékeny csoport végez városunkban aktív tevékenységet. Így minden lehetőség adott ahhoz, hogy valódi élettel és funkcióval teljen meg a település legújabb büszkesége

 – fogalmazott a szóvivő.

Lőrinczy Veronika arról is beszámolt, hogy a helyi fiataloknak is szívesen biztosítanak majd helyszínt összejövetelek céljára, és ide várják a Kinizsi Pál Gimnázium tanulóit is. Az épületet kivétel nélkül minden civil csoport használhatja, előre egyeztetett időpontokban. Tágas terei, nagyterme, klubszobája, konyhája, pincéje sokféle rendezvény lebonyolítására lesz alkalmas.

– Beszélgetések, foglalkozások, irodalmi estek, zenés programok, kiállítások egyaránt szóba jöhetnek itt. A házat kényelmes, a tervezett funkciók ellátására alkalmas bútorzattal is berendezzük. Büszkék vagyunk a míves kivitelezésre, és arra, hogy az épület újra a régi fényében tündökölhet. A homlokzat stukkói is visszakerülnek, melyek két gyermekarcot ábrázolnak – zárta mondandóját a referens.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában